home   test   klinische studie

klinische studie naar

Een nieuwe behandelmethode

voor inspanningsincontinentie middels een injectie met een vulstof rondom de plasbuis


Advertentie


flyer inspanningsincontinentie


Heeft u last van urine-incontinentie?
Ongeveer 1 op de 3 vrouwen heeft tijdens haar leven last van inspanningsincontinentie. Inspanningsincontinentie komt voor als er bij fysieke activiteiten zoals lachen, hoesten, springen, krachtige inspanning of het tillen van zware voorwerpen druk (stress) op je blaas wordt uitgeoefend waardoor er ongewenst urineverlies optreedt.
Inspanningsincontinentie is een veelvoorkomend probleem dat grotendeels niet behandeld wordt.
Momenteel zijn wij op zoek naar vrouwen vanaf 18 jaar oud die lijden aan (lichte) inspanningsincontinentie voor een klinische studie. Als u niet eerder een chirurgische behandeling heeft gehad voor uw inspanningsincontinentie, dan bent u mogelijk geschikt om deel te nemen aan deze klinische studie.
Wat is het doel van de klinische studie?
Het doel van de klinische studie is het onderzoeken van de veiligheid en effectiviteit van een nieuwe behandelmethode voor inspanningsincontinentie middels een injectie met een vulstof in de plasbuis.
Wat wordt er van mij verwacht?
Tijdens het eerste bezoek aan uw arts zal deze u een aantal vragen stellen over uw situatie en een aantal standaard tests doen om de diagnose inspanningsincontinentie te bevestigen.
Voor de behandeling zal uw dokter een gel (vulstof) injecteren in de wand van uw plasbuis. Zodra u na de behandeling weer zelfstandig kunt plassen mag u weer naar huis.
Er zal gevraagd worden om een aantal keren (5) terug te komen naar het ziekenhuis over een periode van 2 jaar om vragenlijsten over de werkzaamheid en uw kwaliteit van leven in te vullen om de behandeling te evalueren.


Interesse?
Om te beoordelen of u mogelijk in aanmerking komt voor de klinische studie kunt u de urineverlies test doen en zich aanmelden via:


toegang incontinentie diagnose programma

Deelnemende ziekenhuis in Limburg:

Laurentius Ziekenhuis Roermond

Mgr Driessenstraat 6
6043CV Roermond
Afdeling Urologie
Tel: 0475-382979
LZR

Deelnemende ziekenhuis in België:

Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem
Departement Urologie

UZA

^