Online IncontinentieZorgService

De online zorgservice is beschikbaar via deze website en is bedoeld voor vrouwen met ongewild urine verlies (zie waarom, voor wie).
Het bestaat uit een online vragenlijst gekoppeld aan een expert programma dat u online onmiddellijk een persoonlijk advies op maat geeft. De vragenlijst bevat 45 vragen welke zorgvuldig geselecteerd zijn en in 5 minuten beantwoord kunnen worden (zie kwaliteit).
U kunt met deze adviezen aan de slag. Gebleken is dat de meeste gebruiksters minder klachten, een betere levenskwaliteit en een lagere behoefte aan incontinentie materialen ondervonden met kostenbesparing als gevolg (zie media).
De kosten voor gebruik van de online zelfzorg bedragen € 15.00. Diverse zorgverzekeraars vergoeden dit vanuit de basispolis. Alvorens de vragenlijst start dient u uw zorgverzekeraar en enkele persoonsgegevens op te geven zodat IncoCure voor u controleert of u hiervoor verzekerd bent. Zo niet, dan kunt u ook toegang krijgen na uw betaling per iDeal/PayPal (zie kosten).
Dit programma is wetenschappelijk gevalideerd, heeft diverse prijzen en nominaties behaald en vele duizenden zijn u voorgegaan (zie media).

urine incontinentie vragenlijst, toegang incocure diagnose programma

Telefonische begeleiding

Indien u meer wilt dan alleen de online zelfzorg is telefonische begeleiding door een gespecialiseerde verpleegkundige beschikbaar. De telefonische begeleiding behoeft een extra inschrijving en een uitgebreidere vragenlijst met 24uurs plaslijst is daar onderdeel van. Dit deel van de service is niet anoniem.
U gaat als volgt te werk: print de 24-uurs plaslijst en vul deze gedurende 24 uur in. Met deze gegevens bij de hand gaat u naar de extra inschrijving, vult u de uitgebreidere vragenlijst in en klikt u op de knop verzenden. Een gespecialiseerde verpleegkundige zal u daarna binnen enkele dagen telefonisch benaderen en met u uw incontinentie problematiek bespreken. Behalve de programma gegevens zal zij haar kennis en ervaring aanwenden om u zo goed mogelijk te helpen en te adviseren. In overleg kunnen controle afspraken worden gemaakt.
De meerkosten voor telefonische begeleiding bedragen € 75.00 en worden vergoed door VGZ onder de basispolisvoorwaarden 2015. Bij de overige verzekeraars is telefonische consultatie niet gecontracteerd en dient u zelf de factuur te voldoen.


Huisbezoek door verpleegkundige

Indien u meer wilt dan telefonische begeleiding is een huisbezoek door een gespecialiseerde verpleegkundige beschikbaar. De voorbereiding is hetzelfde als onder telefonische begeleiding met 24uurs plaslijst, extra inschrijving en uitgebreide vragenlijst. Tijdens het telefonisch overleg kan besproken worden of een huisbezoek gewenst is en zinvol lijkt. Als dit het geval is kan een afspraak voor huisbezoek worden gemaakt waarbij lichamelijk onderzoek, inwendig onderzoek en urine onderzoek extra onderdelen zijn bij de beoordeling. Een uitgebreid persoonlijk advies met uitleg kan u verder helpen. In overleg kunnen telefonische controle afspraken worden gemaakt, meestal na 4 en 8 weken.
De meerkosten voor huisbezoek door gespecialiseerde verpleegkundige bedragen € 165.00 en worden vergoed door VGZ onder de basispolisvoorwaarden 2015. Bij de overige verzekeraars is huisbezoek niet gecontracteerd en dient u zelf de factuur te voldoen.